Thursday, April 15, 2010

lihat rambutku..cantik kann...;p..

                             aku dan rambut..haha..                     


tips diet tu takde laa aku bg khas utk TIKAH plak..perasan makcik sorang ni..haih...dah pukul 3 pagi...n hari jumaat..OMG  ahad malam kene gantung work plak..pastu tibe2 time class tadi diberi tanggungjawab jadi anak mama aka fazlin utk buat ape tah..bukan patut tikah ke?..owhh tak..die kuat nangis...haha...n aku tak cukup garang bagi encik nod (bangga kejap..)..haha..walaupun work ku tidak disign tadi..tapi takpe..janji die tgk...alaa setakat sign en nod...aku leh sign sendiri laa takdehal nyer..;p...(tibe2 aku terbaca status miza kul 3 pagi ni..mak die cakap kalau nak kawin ,kawin je..bende baik..what??..miza nak kawin?..camne kalau die        mengandung?..hurmm..nnt anak die angkat die..n no2..aku tak pk camtu...aku pk..asal mak aku tak cakap camtu..kalau aku cakap camtu mak aku mesti cam gelak kot..tak gelak die bagi penampar..)...ok skip...tadi lepas balik studio gi shopping..konon laa..dekat bintang sidewalk..memandangkan weekend ni adalah hari2 berkeje yg kene sehabis boleh...terpakse readykan stok makanan secukupnye..pastu pergi rumah jana..nak tgu jana masak mee goreng...sambil2 tgu tu..shanaz call..ajak lepak putera ayu..pergi laa kejap..jumpe laa ngan lisha ,am ,naz ngan karam..bagi laa diaorg bahan2 aku secukup rasa...lepas rindu sbb dah lama tak lepak ngan aku..bagi puas ati..aku dah laa tak tido...jadi aku layankan je laa kepala diaorg...lepas tu jana plak dah call2...suruh cepat amik mee goreng ngan barang2 aku kat rumah die sbb die nak balik...pergi laa ambil..mee goreng jana masak sedap gile..sampai kosong laa makan...pastu pedas sampai nangis2 laa...aku nak upload gambar tapi tak iphone ni cam sengal plak ..malas nak layan...skip...pastu dah makan mandi smer...owhh aah arini aku try tips rambut from hanis zalikha..nnt aku cerita tips tu kat bawah ok..pastu aku ym kejap ngan jojo...(mesti ramai nak tau ape citer si merpati jojo (tu yg gambar tu) ni kan..nnt next blog aku cerita dari a-z..kalau aku rajin..sbb cerita die leh wat novel sebenarnye...rugi plak bg baca free2 ni..haha);p...skip jojo jugak...lepas tu chat 5 minit aku cam penat sgt..tertido...bangun2 ni...duduk depan ni tgk super junior..sorry sorry sorry sorry sorry...satu2 video korea yg aku takleh stop tgk..dem..tapi daiorg smer mmg hot2...smer stok buat bf..tak smer laa...ade 2-3 kene reject..haha..video super junior..ok seperti yg dijanjikan..petua jagaan rambut yg aku baru nak ikut harap2 berhasil yer..
- cuci rambut 2 hari sekali...n masa cuci..conditioner dulu baru shampoo rambut...ok?..
-cuci rambut malam je...say no tu cuci rambut pagi...n masa cuci tu laa sikat rambut sekali..so takyah beli sikat lepas ni..ok..
-lepas tu..lepas cuci..jangan gosok rambut tu..just balut..biar air yg menitik tu abis..pastu biar die kering sendiri supaya takde rambut yg macam kejutan letrik tu
-jangan basuh rambut guna air panas..seelok2 nye guna ice...tapi takyah..gune je air paip kat rumah korang tu..
-n yang ni paling pandai laa ..sebelum tido letak bedak atas bantal...so dat rambut akan berbau wangi utk tgu malam esok nye nak basuh..tapi sebenarnyer yg aku nampak dari tips yg ni...bedak adalah satu ejen yg sangat bagus utk serap minyak smer...so kalau tido agak2 bepeluh n kulit kepala berminyak..kalau ade bedak..minyak smer akan kurang laa..so takde laa kepala berminyak n berbau nak tgu 2 hari tu..jujurnya aku tak sker tak basuh rambut sehari pon sbb minyak n peluh tu laa..kalau tak sempat terpakse tak basuh..kene letak perfume..maklum laa kalau dah tak sempat nak tgu rambut yg sepanjang2 nye ni kering mmg tak sempat laa..
-selain tu..sarung bantal satin..tu aku tak sure sgt..n aku tak ikut..sbb kene beli dulu sarung bantal tu..plus aku tak sker sarung bantal satin..so aku skip ..hehe..n any pelembap rambut ..jangan sampai kulit kepala sbb nnt kepala berminyak n kelemumur..jangan tido rambut basah..itu je aku rasa...sekian


p/s:aku beli bedak carrie junior kot..wangi gile ...kalau rambut aku wangi nnt tu bedak carrie junior tau kawan2...hehehe...

8 comments:

annys nabila said...

nurul...
aku pun pnah bace yg tips hanis zalikha tu..
mmg menarik..&& yg penting rambut die cantik sgt2 ! :)

p/s : saje nak bgtau..pakwe super junior aku name die si won. ehehe <3

Newrulez Malik said...

kan anyss kan..rambut die cantik tu boleh laa...macam rambut aku je ..tapi sihat laa dari rambut aku..ehhe..owhh..si won tu yg mane..dem anis sampai tau nama..tercabar aku..jgn ambil pakwe aku dah laa...hahaha

annys nabila said...

HOHOHO.
takde2. aku da cop da si won tu.
die pun kate die bley jd bf aku yg kedua. ehehe.

si won is yg first2 nyanyi. yg pakai suit full putih. aku COP ! jgn kacau. ahaha :P

Newrulez Malik said...

shitt...mane leh...die ex aku ok..takpe laa..amik laa bekas2 niii..aku ok je..yg lain smerrr skali jgn pegang tau tak..aku bgtau ajim nnt ko ngorat bf aku..hehek

annys nabila said...

elehh EX konon. ko bukan suke ye sung ke? yg sebut "BABO BABO" tu ke? ahaha.

&& dong hae & kyun hyuk pun hensem gak. awwww ! ;)

Newrulez Malik said...

hahah...mane ade aku suke yg cakap tu laa..haha..pandai je ko..yg buruk pas kat aku ek..haha.aku tak tau laa nama2 diaorg ni..ko kene sebut ciri2 diaorg..ni asal tak follow aku ni

annys nabila said...

weh. da folo la. aku yg name bellegurl_518 tu haa. ko pun folo la blog aku yg tak seberape tu. dah lama gila tak update :P

Newrulez Malik said...

laa yeke..igtkan tu bella..haha...ok2..asal gamabr tak kuar..ceh..mane nak kenal