Friday, September 17, 2010

(Aku buKaN pEluKis Yg hanDaL)...painting buat 'gfku' shaheizy sam


Ini painting aku yang paling latest...susah sangat nak buat..figure dah siap dekat setahun lepas tapi tak dpt background ape laaa yang ok...lepas tu campur plak dengan gangguan2 luaran yang sememangnya penjatuh reputasi..yang lagi2 bengang...tak penting lansungg manusia2 tu..tapi tah laa...biar...lukisan ni aku buat utk 'gf'ku a.k.a shaheizy sam...knp die jadi gf?..itu rahsia..haha...aku buat ni utk bday die tahun lepass...2009...tapi baru tahun ni siap..at first masa figure tu dah siap...dah terlambat sebulan lebih dari tarikh keramat tu.so aku takleh wat suprise..aku just bgtau die terus..'gf,i paint utk u...nnt dah siap la i bagi k'..n respond dari die 'ermm ok'...macam haram utk harga sebuah lukisan..walaupun tak laa mahal mane sbb aku tak hebat mane..tapi tenaga, masa dan segala2 yg aku bg kat painting ni rasa cam tak dihargai je kalau macam tu respond die..lalu bercampur plak dengan beberapa unsur lain...aku pon menyimpan canvas tu..walaupun tak siap..terus aku tak bukak dah..sbb kalau nak putihkan balik canvas..syg sbb susah nak buat figure..aku pon elak dari nampak canvas tu..n baru ni ramadhan..aku pon berbuka puasa laa dgn gf ku ini..dgn beberapa org lain skip2...nak pendekkan citer..gf ku ini leh tanye bile die nak dpt painting tu..bday die dah nak ulang balik dah...aku tekejut beruk kejap tapi muka maintain lagi..aku pon jawab ngan penuh confident ..'adeeeee.dah nak siap..final touch'..padahal ...apa pon takde lagi...serba salah pon ade sbb dah berjanji...tapi mmg aku tak sangka ' ermm ok ' gf ku itu mungkin sbb die penat n tak larat nak becakap masa tu atau pape ...knp laa aku negative sgt..tak sangka after a year..die still tunggu paintng tu..tunggu tak tunggu laa but die igt..itu pon dah cukup bagus ...ermm ok tu bukan sekadar lalu saje...mmg register la dlm kepala otak die..aku pon balik..keluarkan canvas...terus start paint...berkali2 aku tukar..campak color tu campak color ni...pusing sana pusing sini...3 malam...paintng tu siap..yg background belakang baju putih tu senang sikit sbb tu mmg satu bende yg aku selalu buat..n masa gfku tgk satu paintng tu ade macam tu..die nak jugak macam tu...so aku pon buat laa...lepas dah siap..alamak syg nyeee nak bagi...tapi knowing dat aku dah janji n die pon nak...n tau rumah die kat mana utk aku wat serang tgk keadaan painting aku tu..hehe..aku pon bagi laa kat gfku sempena hari jadi die yg ke berape tah..35 ke?..haha...harapan ku painting itu dijaga dengan baik..sayangg wooo...;(..hehe..pastu slumber die sound ..'ni hadiahh tahun lepas gf....'...(owh yer..die jugak pgl aku gf..)...ewahh macam laa bday aku tahun lepas ngan tahun ni ko bg pape...hampeh..igt pon tak...siot je si pendek ni..tampo kang...hehe...anyways GF ku...happy birthday again...hug2 muahxx2...xoxox

2 comments:

milimilo said...

seriously this painting sgt kreatif.cool.berjaya siapkan dlm masa yg singkat kinda interesting.hehek ;D

Newrulez Malik said...

thank u..painting ni background die je yg cepat..but the whole painting dekat setahun jugak nak siapkan..hehe..sbb figure kan..:)